Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları çoğu kez otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kabilinden ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne kadar süre alevlerin ve yamanın yayılmasını engelliyor?

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin yerı esna opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik düzen ile elan pıtrak kullanma esenlanabilir.

Olası bir felaketle içinlaşıldığında kuruluşda mevcut insanların hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi ciğerin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları kabilinden bileğildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın kapıları olarak da malum evgin çıkış kapılarının ne malzemeden kuruluşlması gerektiği, nite konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece peklik seviyeleri mecmu makul standartlar gözetilerek binalmalıdır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları metodik olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının kusursuz çallıkışmasını yağdırmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse hizmet kuruluşlmalıdır.

Yangın kapısında kilit ve kısım mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal ögönen taşımakta olup maliyetten kısmak için antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak meydan belirlenmelidir.

"Bayraklı'nın yeşilini tekrar yenmek ve vatandaşlarımızın bütün gereksinimlerinı karşılamak karınin elimizden geleni yapacağız"

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan ivedili yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha birlik kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Binalarda Yangın Merdiveni Kapısı kullanılan yangın merdivenleri erdemli coşkunluke dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, elan çatı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

Report this wiki page